وی ادامه داد: طبق این توافقنامه به صراحت اجازه مبادلات مالی برای دارو، غذا و محصولات کشاورزی صادر شده است.
خالقی با بیان اینکه صنایع مختلفی به صنعت غذا وابسته هستند، گفت: با لغو تحریمها علیه صنعت غذا، صنایع دیگر مانند بستهبندی و حمل و نقل نیز فعال خواهند شد و این مسئله باعث میشود تا صادرات و تجارت در این حوزهها افزایش یابد.
* تأمین قطعات مورد نیاز صنایع
به گفته خالقی، تحریمها همانطور که پله پله ایجاد شدهاند، به طور پلکانی نیز رفع خواهند شد و در دورههای بعدی مذاکرات، گامهای جدیدی برای رفع بیشتر تحریمها برداشته خواهد شد که این مسئله به نفع اقتصاد کشور است.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط موجود، بهترین توافق در ژنو صورت گرفته است، گفت: در متن این توافقنامه بر افزایش آستانه برای اخذ مجوزهای اتحادیه اروپا جهت تبادلات مالی تجاری موارد غیر تحریمی تا مبلغ مورد توافق، تأکید شده است که از این طریق، تبادل یکسری قطعات و تجهیزات که تاکنون تحریم بوده است، امکانپذیر میشود.
وی تصریح کرد: به این ترتیب، تأمین بخشی از تجهیزات و قطعات مورد نیاز کارخانهها صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: لغو تحریمها علیه صنعت خودرو نیز در توافقنامه ژنو آمده که باعث میشود همکاری خودروسازان ایرانی با خودروسازان خارجی و تأمین قطعات رونق گیرد.
*منابع آزادشده۸ میلیارد دلاری به خزانه میرود
مدیر عامل خانه صنعت در مورد آزادسازی ۸ میلیارد دلار از منابع مالی ایران در پی توافق ژنو نیز گفت: این منابع جزء دارایی دولت محسوب میشود که باید به خزانه برگردانده شود.
وی توضیح داد: پس از بازگشت این منابع به خزانه دولت، در مورد نحوه استفاده از آن تصمیمگیری خواهد کرد.
وی تأکید کرد: اگر قرار نبود این مبلغ به کشور بازگردد، باید از آن از طریق تهاتر کالا و یا اجرای پروژههای بایبک و یا گشایش السی استفاده میکردیم ولی با آزادسازی این منابع، امکان ورود آن به خزانه دولت و تبدیل آن به ریال فراهم میشود.
خالقی ادامه داد: به این ترتیب مجبور نیستیم هر خدمتی را با هر کیفیتی در ازای منابع مالی دریافت کنیم.
وی با بیان اینکه صنعتگران از توافق ژنو استقبال زیادی کردند، گفت: برای اجرایی شدن این توافقنامه، صنعتگران باید فعالتر شوند تا از طریق تولید و ایجاد ارزش افزوده، تورم کشور کنترل شود و اشتغالزایی نیز افزایش یابد.